Allan Jensen fra Full-PUll
3. juni 2008 www.dhif.dk

Kørestolsrugby: Full-Pull danske mestre

Danmarks ældste kørestolsrugbyklub, Viborg Full-Pull, vandt for første gang nogensinde DM i kørestolsrugby. I den afgørende kamp blev de nærmeste konkurrenter slået klart.

Viborg Full-Pull vandt DM-finalen i kørestolsrugby den 25 maj, ved overbevisende at besejre de nærmeste konkurrenter i FHI Falcons med 54-21.

Fra kampens start blev der presset fra Viborg’s side og det lykkedes at holde det pres til slut fløjt og Falcons kom aldrig rigtig til bordet. Falcons havde ellers regnet med en sejr og havde i dagens anledning fået trykt guld numre på spilletrøjerne, men det var ikke nok.

Kørestolsrugby startede for alvor i Viborg i 1992 og i 1994 kom Copenhagen Ballcrackers på banen. Den første officielle kamp foregik ved handicapfestivalen i 1996 og det første egentlige DM fandt sted i 1997, som Ballcrackers trofast vandt hvert eneste år frem til 2006 hvor Falcons overtog pokalen. De vandt også i 2007, så det er første gang nogensinde i Viborg Full-Pulls 16-årige historie at klubben får pokalen med hjem.

Resultater fra DM kan ses her: http://www.ballcrackers.dk/DM%202007_2008.htm